Maatregelen i.v.m. coronavirus

13 maart 2020

Maatregelen i.v.m. coronavirus

Beste gemeenteleden van GKv Ommen-Noord/Oost en -West,

Veel gemeenten vragen zich af welke maatregelen ze moeten nemen in verband met het coronavirus.

Gezien de berichtgeving van de overheid adviseert Steunpunt Kerkenwerk alle zondagse kerkdiensten met meer dan 100 bezoekers en/of gemeenteleden komende zondagen niet door te laten gaan. In ieder geval tot 31 maart.

Vanavond hebben we in een gezamenlijk overleg tussen beide kerken besloten om deze richtlijn te volgen. Dit betekent dat we het ingrijpende besluit genomen hebben komende zondagen geen erediensten te houden in Het Baken.

Juist in deze situatie vinden we het belangrijk een moment van bezinning te houden. Meer dan anders is er reden de Here aan te roepen en naar zijn Woord te luisteren. Dit moment van bezinning organiseren wij in de vorm van een korte meditatie en gebed. Deze zal voor komende zondag verzorgd worden door ds. C. van Dijk. Het idee is dat deze meditatie zaterdag wordt opgenomen, en later beschikbaar gesteld wordt.

We berichten u zaterdag rond 17:00 uur opnieuw met nadere uitleg. Ook zal eventuele nieuwe informatie op de website www.ommen.gkv.nl of via Scipio beschikbaar gesteld worden.

De komende weken trekken beide gemeenten samen op en zal alle informatie voor beide gemeenten gelden.

De verkiezing voor ambtsdragers, die komende zondag in GKv Ommen-West gepland was, wordt op een later tijdstip georganiseerd.

Zonder tegenbericht gaan de overige kerkelijke activiteiten in Het Baken gewoon door.

We nemen deze maatregelen in het vertrouwen dat God ook in deze bijzondere situatie voor Zijn kerk zorgt.

De Kerkenraden GKv Ommen-Noord/Oost en Ommen-West

Geplaatst door met 0 Comments in Nieuws